Vigo

Zašto je električno grijanje pravi izbor?

Kupnja električnih grijalica najbolja je odluka jer se električna energija može jednostavno regulirati. Električne grijalice sa suvremenim digitalnim ili Wi-Fi termostatima imaju brzo vrijeme reakcije kod grijanja prostora i osiguravaju vrhunsku udobnost uz niske troškove, što omogućuje fleksibilnost u pogledu uštede energije. Prirodna toplina okoline stvara se sunčevom energijom, električnim uređajima, svjetlima i prisutnošću ljudi. Električne grijalice s preciznim termostatima i pravilnim konceptom reagiraju odmah čim se soba zagrije zbog čimbenika koji uzrokuju toplinu okoline – tako izbjegavate neugodne i previsoke temperature koje bi mogle nastati zbog nereagiranja na promjene u prostoriji, a istovremeno štedite energiju i smanjujete troškove.

Kako izabrati snagu grijalice?

Potrebna snaga grijalice ovisi o veličini prostorije, izolaciji i prosječnoj vanjskoj temperaturi. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Kako izabrati pravu grijalicu?

Izaberite proizvod koji vam se sviđa – više godina će biti na vašem zidu! Zatim počnite s veličinom prostorije. Preporučujemo približno 60 – 70 W na m2 u podneblju s blažom klimom. Ovisno o tome je li vaša kuća dobro izolirana ili nije, vaše potrebe za snagom mogu se razlikovati od 40 do 140 W na m2. Za dječje sobe uvijek preporučujemo snažnije grijalice nego što je potrebno s obzirom na površinu prostorije jer će u tom slučaju temperatura površine proizvoda biti niža. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Kako na izbor snage grijalice utječe visina stropa?

Sve naše preporuke temelje se na normalnoj visini stropa od 2,4 m. Ako su gornje granice prostorija više, izaberite snažniju grijalicu. Na primjer: za grijanje prostorije od 10 m2 obično preporučujemo grijalicu snage 800 W. U slučaju da je visina stropa 3 m, morate izabrati grijalicu čija je snaga najmanje 1000 W.

Mogu li postaviti dvije grijalice jednu pored druge?

Kod postavljanja grijalica jednu pored druge, nema ograničenja – između dvije grijalice preporučujemo najmanje 5 cm prostora.

Grijalica se isključuje prije nego postigne željenu temperaturu

Termostat postavite na višu temperaturu. Ako radi, onda je rad termostata ispravan, ali treba ga kalibrirati. Za pravilan postupak pogledajte upute za upotrebu.