Vigo

Kupnja električnih grijalica najbolja je odluka jer se električna energija može jednostavno regulirati. Električne grijalice sa suvremenim digitalnim ili Wi-Fi termostatima imaju brzo vrijeme reakcije kod grijanja prostora i osiguravaju vrhunsku udobnost uz niske troškove, što omogućuje fleksibilnost u pogledu uštede energije. Prirodna toplina okoline stvara se sunčevom energijom, električnim uređajima, svjetlima i prisutnošću ljudi. Električne grijalice s preciznim termostatima i pravilnim konceptom reagiraju odmah čim se soba zagrije zbog čimbenika koji uzrokuju toplinu okoline – tako izbjegavate neugodne i previsoke temperature koje bi mogle nastati zbog nereagiranja na promjene u prostoriji, a istovremeno štedite energiju i smanjujete troškove.

Potrebna snaga grijalice ovisi o veličini prostorije, izolaciji i prosječnoj vanjskoj temperaturi. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Izaberite proizvod koji vam se sviđa – više godina će biti na vašem zidu! Zatim počnite s veličinom prostorije. Preporučujemo približno 60 – 70 W na m2 u podneblju s blažom klimom. Ovisno o tome je li vaša kuća dobro izolirana ili nije, vaše potrebe za snagom mogu se razlikovati od 40 do 140 W na m2. Za dječje sobe uvijek preporučujemo snažnije grijalice nego što je potrebno s obzirom na površinu prostorije jer će u tom slučaju temperatura površine proizvoda biti niža. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Sve naše preporuke temelje se na normalnoj visini stropa od 2,4 m. Ako su gornje granice prostorija više, izaberite snažniju grijalicu. Na primjer: za grijanje prostorije od 10 m2 obično preporučujemo grijalicu snage 800 W. U slučaju da je visina stropa 3 m, morate izabrati grijalicu čija je snaga najmanje 1000 W.

Kod postavljanja grijalica jednu pored druge, nema ograničenja – između dvije grijalice preporučujemo najmanje 5 cm prostora.

Termostat postavite na višu temperaturu. Ako radi, onda je rad termostata ispravan, ali treba ga kalibrirati. Za pravilan postupak pogledajte upute za upotrebu.