Kako pravilno postaviti grijalicu?

Lokacija postavljanja grijalice utječe na učinkovitost zagrijavanja prostora. Ako poštujete nekoliko jednostavnih pravila, možete ostvariti uštede u potrošnji električne energije, uštedjeti novac i smanjiti negativan utjecaj na okoliš.

1. Grijalicu montirajte ispod prozora

Najoptimalnije mjesto za postavljanje grijalice je ispod prozora. Postavljanjem grijalice ispod prozora zagrijavate hladan zrak koji se spušta s prozora, a izbjegavate hladne zračne pojaseve uz pod.

2. Grijalice nemojte zakrivati namještajem

Ako ispred grijalice postavite namještaj, bit će spriječeno kruženje topline u prostoriji. Prilikom postavljanja grijalice pažljivo planirajte gdje će namještaj biti postavljen da biste osigurali dobru raspodjelu topline i kako ne biste potrošili više električne energije nego što je potrebno.

3. Više manjih grijalica osigurava ujednačenije grijanje nego jedna snažnija grijalica

U slučaju da želite zagrijati veliki prostor, razumno je koristiti više izvora topline. Ako izaberete više malih grijalica, toplina će se širiti u različite dijelove prostorije i tako ćete izbjeći potrebu za visokom temperaturom grijanja samo jedne grijalice.

4. Postavljanje na zid

Grijalice na zidu moraju biti postavljene bar 10 cm od poda i imati 10 cm slobodne površine ispred drugih predmeta, kao što je npr. kauč. Na poklopcu ambalaže naći ćete prijedlog i upute za postavljanje grijalice na zid.